Полезно

Често задавани въпроси

Да керемидата е лека, но общата площ, която покрива е с голяма маса. Освен това всяка керемида може и е препоръчително да бъде закована или завинтена за летвата на която е поставена.

Да, дори е препоръчително заради ниското и тегло, което предполага олекотена покривна конструкция, както и запазване на вече съществуваща такава, ако е годна за ползване.

Цената на керемидата е съпоставима с цените на другите видове керемиди на пазара. Огромно предимство е това, че няма да имате изпочупени керемиди при транспортирането, како и по време на монтажа. Технологичният и живот е по-дълъг от останалите видове кереиди, което разсрочено във времето е огромна икономия.

Керемидата издържа на температури от – 65 до + 250 градуса без да се деформира. Заради тези си качества е предпочитана в страни с резки и големи температурни разлики.

Керемидите са изработени от 70% пясък и 30 % полимер и 1% UV стабилизиран пигмент. Освен UV стабилизирания пигмент, съставът на пясъка на практика не позволява проникването на лъчите във вътрешността на керемидата, което съхранява здравината и.

Любопитно

Полимерно-пясъчните керемиди не акумулират електростатичен заряд

Знаете ли че, полимерно-пясъчните керемиди не акумулират електростатичен заряд и поради това са устойчиви на гръмотевични бури. Материалът, от който са изработени керемидите е изключително добър диелектрик, поради което не е необходимо взимането на специални мерки за тяхното обезопасяване при гръмотевични бури.

Тъй като материалът е „радио прозрачен“ той не възпрепятства сигналите на Вашия мобилен телефон или безжичен интернет.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!